VOF Opheffen

Full Service

vanaf € 249,-

DIRECT AAN DE SLAG!

Wat krijg ik bij de Full Service van Legal Joe?

  • Volledige begeleiding door onze experts
  • Analyse van uw situatie
  • Helder stappenplan
  • Professionele service voor een vaste prijs
  • 100% Garantie

Wat moet u doen?

  1. Vul uw gegevens in middels het contactformulier
  2. Onze expert neemt telefonisch contact met u op
  3. Na de analyse bepalen we samen het stappenplan

VOF opheffen

U heeft samen met uw bedrijfspartner besloten om te stoppen met uw gezamenlijke bedrijf Of u heeft als vennoot besloten te stoppen met de vennootschap. De VOF opheffen is dan een goed besluit. De specialisten van Legal Joe hebben veel ervaring in het opheffen van verschillende soorten rechtspersonen zoals een besloten vennootschap (BV), stichting, vereniging en de coöperatie. Kortom, heeft u hulp nodig bij het opheffen van uw VOF? Neem dan contact met ons op.

Opheffen zonder juridische gevolgen

Zomaar uit een VOF stappen is helaas niet mogelijk. Bij de oprichting van uw gezamenlijke vennootschap heeft u namelijk afgesproken dat er een bepaalde termijn tussen het moment van opzeggen en de daadwerkelijke uittreding zit. U dient dus sowieso minimaal twee maanden van te voren aan te geven dat u ermee gaat stoppen, tenzij anders overeengekomen in uw vof contract. Alleen als alle vennoten tegelijkertijd besluiten te stoppen met de VOF, dan bent u niet gebonden aan een wettelijke opzegtermijn. Opzeggen doet u altijd per aangetekende brief welke u ondertekend stuurt naar alle vennoten.

Financiële consequenties

Zorg ervoor, wanneer u uw vennootschap onder firma opheft, dat u dit ook financieel goed afrond. Maak een eindbalans op waarin duidelijk wordt dat de firma geen schulden of baten meer heeft. Eventueel vermogen kan onder de eigenaren van de vennootschap worden verdeeld. Als één van de twee vennoten besluit door te gaan is het verstandig de waarde van het bedrijf te berekenen en een eventuele goodwill uit te betalen. Als u het oprichten van de VOF goed heeft geregeld zijn dit soort zaken reeds bekend. Heeft u hier vragen over neem dan contact met ons op.

Overige verplichtingen

Andere zaken waar u rekening mee moet houd zijn de administratie en de belastingdienst. U bent als eigenaar van de VOF verplicht de administratie voor een periode van minimaal 7 jaar te bewaren. U of uw bedrijfspartner dient dit op zich te nemen. Daarnaast bent u verplicht om af te rekenen met de fiscus. De zaken juist regelen en aangifte doen bij de belasting is dus één van de laatste stappen in het proces.

Conflicten

Het kan uiteraard voorkomen dat zaken minder goed geregeld zijn en u van te voren geen goed contract heeft gesloten met uw business partner. In dat geval is er een conflict. Wilt u ondanks een conflict alsnog een VOF opheffen, dan is een raadsman in de arm nemen aan te raden. Legal Joe kan u hierbij helpen.

Vragen?

Neem contact met ons op of

bel: 020 – 310 90 80