Turboliquidatie

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Turboliquidatie

De turboliquidatie is het versneld opheffen en ontbinden van een besloten vennootschap. Het komt voor dat een Holding, Beheer BV of Dochter BV jaren geen activiteiten heeft verricht. Dit kan vervolgens inhouden dat er geen omzet is geweest en er geen schulden zijn gemaakt. De balans van de BV staat dan op nul, er zijn geen bezittingen en geen schulden aanwezig. In dat geval kan er een turboliquidatie plaatsvinden. Is dit het geval bij uw BV? Neem dan contact met ons op.

Wist je dat 89% van onze klanten online hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag van € 249,-

De voordelen van een turboliquidatie

Een BV die inactief is of relatief weinig omzet draait, kost jaarlijks tijd en geld. Namelijk, er moeten jaarrekeningen opgesteld worden en door de algemene vergadering worden vastgesteld , deze moeten vervolgens bij de Kamer van Koophandel gepubliceerd worden. Daarnaast blijft de BV verplicht om belastingaangiften te doen waaronder de kwartaalaangiften en de jaarlijkse VPB aangifte. Al met al wegen deze kosten niet op tegen het aanhouden van een inactieve Besloten Vennootschap. Bevindt u zich in deze situatie? Dan is het opheffen van de BV het overwegen waard.

Is uw BV inactief dan is de snelste route de turboliquidatie. U kunt hiervan gebruik maken als er geen bezittingen op de balans staan. Als dat zo is, dan kunt u binnen 5 werkdagen de BV opheffen via onze persoonlijke en versnelde turboliquidatie service. Een turbo liquidatie kan dus heel snel plaatsvinden in tegenstelling tot een normale liquidatie, die minstens 2,5 maanden duurt.

Heeft uw BV baten? Dan dienen deze eerst afgehandeld te worden voordat u tot een versnelde liquidatie kunt overgaan. Het alternatief is om een normale liquidatie procedure te volgen indien de BV bezittingen en of lopende overeenkomsten heeft.

De wet schrijft voor dat een Besloten Vennootschap zonder bezittingen, maar wel met schulden ook gebruik kan maken van een turboliquidatie. U dient hier voorzichtig in te zijn om geen schuldeisers te benadelen Heeft u wel schulden en heeft u een regeling getroffen met uw schuldeisers neem dan contact op met onze experts.

Kosten van een turboliquidatie

De versnelde liquidatie of turboliquidatie kan via ons voor een vaste prijs. Wij geloven in snelheid, duidelijkheid en transparantie. De traditionele route van een BV ontbinden kan aardig oplopen in tarieven en tijd. Een turboliquidatie hoeft niet met de hulp van een notaris of advocaat plaats te vinden. Wij hanteren een vaste prijs en onze experts ondersteunen u persoonlijk voor een tarief van € 249,- per ontbonden B.V.. Bij meerdere BV’s hanteren wij kortingen. Wilt u meer weten hierover of over ons heldere stappenplan? Onze experts staan u graag te woord.

Wat zijn de do’s en dont’s?

Een turboliquidatie kan niet in alle gevallen plaatsvinden. U moet rekening houden met de onderstaande punten. Voldoet u niet, dan kan het zijn dat een versnelde liquidatie niet van toepassing is op uw situatie. Laat u zich informeren door één van onze experts middels een gratis vrijblijvend gesprek.

 • De BV bevat geen eigen vermogen meer. Indien er baten of anders gezegd activa zijn dan kunnen die alleen door een vereffenaar worden verdeeld. Een turboliquidatie is in dat geval niet mogelijk. Voor een turbo liquidatie dient balans op nul te staan. Het eigen vermogen gevormd door aandelenkapitaal houdt in dat de balans niet nul is, daar dienen schulden dan wel een negatief eigen vermogen tegenover te staan. Wel kan naar een lege balans toe gewerkt worden en alsnog een turboliquidatie plaatsvinden. Zo kunt u de bezittingen verkopen, eventuele werknemers ontslag aanzeggen, de huur opzeggen en de schulden afbetalen en alsnog een lege balans hebben. Hierbij moet u voorzichtig te werk gaan om geen belanghebbenden of schuldeisers van uw BV te benadelen of selectief te betalen.
 • De Besloten Vennootschap mag geen lopende vorderingen meer hebben op de aandeelhouder uit bijvoorbeeld een lening of rekening-courant verhouding. Dit zijn ook baten.
 • Er dient rekening gehouden te worden met een mogelijke belastingteruggave. Dit is een vaak vergeten bate.
 • De Besloten Vennootschap mag bij de turboliquidatie in principe geen schulden (passiva) meer hebben. Zitten er wel schulden in de BV en wordt er overgegaan tot een turboliquidatie, dan loopt het bestuur het risico persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld voor deze schulden door de schuldeisers. De schuldeisers of andere belanghebbenden kunnen de BV laten heropenen door de rechtbank indien zij menen dat zij nog onbetaalde vorderingen hebben op de BV. De BV kan ook dan nog failliet worden verklaard indien blijkt dat er meer schulden zijn dan baten en de BV opgehouden is te betalen. Bij een eventueel faillissement zal de curator het bestuur mogelijk ook persoonlijk aansprakelijk stellen voor het tekort in het faillissement indien niet aan de administratieplicht is voldaan of de jaarrekeningen niet op tijd zijn gepubliceerd bij de kamer van koophandel;<

 

Waar u verder rekening mee moet houden

U wilt niet dat u tegen bestuursaansprakelijkheid aanloopt door de voorwaarden en stappen voor het opheffen van een BV niet goed op te volgen. De problemen ontstaan meestal als de BV al ontbonden is en er niet voldoende rekening is gehouden met de verplichtingen van de BV. Het is bij een turboliquidatie van belang dat de BV geen verplichtingen meer heeft naar andere bedrijven of personen. Houdt verder rekening met:

 • De plicht om een jaarrekening van het laatste gehele financiële jaar van uw BV op te maken. Als u bijvoorbeeld gedurende 2018 de BV opheft dan moet er van het jaar 2017 nog een jaarrekening opgesteld te worden.
 • Een bewaarder van de boeken en bescheiden moet worden benoemd. Deze persoon is verplicht de administratie van de BV voor ten minste 7 jaar te bewaren. Vaak bent u dat als bestuurder en/of enig aandeelhouder.
 • Zorg dat lopende abonnementen, verzekeringen, lidmaatschappen, contracten en vergunningen opgezegd of overgedragen en betaald zijn.
 • Alle zakelijke bankrekeningen dienen gesloten te zijn voor- of vlak nadat je de BV hebt opgeheven.

Bent u er zeker van dat u voldoet aan de bovenstaande zaken en wilt u uw BV beëindigen via een turboliquidatie? Neem dan contact op met opheffen-bv.nl. Wij helpen u graag met het opheffen van uw BV.

Meer informatie over de wet en regelgeving rondom een turboliquidatie vindt u in Boek 2 Artikel 19 van het wetboek.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

 • All-in Prijzen
  een online turboliquidatie kost € 249,-
 • Binnen 24 uur van start
  Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
 • Specialist in BV’s opheffen
  Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Wij helpen u graag

Maak een afspraak

Of laat je gegevens achter via onderstaand formulier, wij nemen vervolgens contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.