Stamrecht bv opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Stamrecht BV opheffen

Wilt u een stamrecht BV opheffen, maar bent u bang dat dit veel juridisch en administratief gedoe met zich mee zal brengen? Dankzij Opheffen-bv.nl kunt u die zorgen met een gerust hart opzij schuiven. Wij zijn experts op het gebied van besloten vennootschappen en stamrecht BV’s, en zetten die kennis graag in om ontbindingsprocedures zo eenvoudig mogelijk te maken. Met ons overzichtelijk stappenplan kunnen we snel en voordelig uw stamrecht BV opheffen!

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

Waarom zou ik mijn stamrecht BV opheffen?

Een stamrecht BV is een juridische constructie die in het verleden veel gebruikt werd door personen die na een ontslag hun ‘gouden handdruk’ ergens onder wilden brengen zonder er direct belasting over te hoeven betalen. De belastingdienst zag een stamrecht BV namelijk als een lijfrenteverzekering, waar een vrijstellingsregeling voor bestond. Dankzij deze regeling hoefde het vermogen van de stamrecht BV pas belast te worden wanneer het daadwerkelijk vanuit de BV werd uitgekeerd. De mogelijkheid tot gespreide uitbetaling verlaagde zo de totale hoeveelheid belasting die betaald moest worden, en bovendien had men de mogelijkheid om vanuit de stamrecht BV een nieuw bedrijf op te starten.

Deze vrijstellingsregeling voor stamrecht BV’s is per 1 januari 2014 echter afgeschaft, waarmee een groot deel van de voordelen is komen te vervallen. Wanneer al het geld uit uw stamrecht BV uitgekeerd is, betekent dat daarom meestal dat u niets meer aan de constructie hebt. De stamrecht BV opheffen kan in zo’n geval een goede keuze zijn: u bespaart hiermee namelijk behoorlijk wat tijd en administratiekosten!

Waarom een stamrecht BV?

Hoewel ontslag niet iets is om vrolijk van te worden zaten er meerdere voordelen aan het oprichten van een stamrecht BV. De voornaamste redenen voor het oprichten waren:

 • Minder belasting door gespreide betaling vanuit de BV
 • Renderend kapitaal
 • Aanvulling op het pensioen
 • Verlaging van belastbaar jaar inkomen
 • Uitgestelde betaling van de ontslagvergoeding
 • Stamrecht BV geeft de mogelijkheid tot het starten van een eigen bedrijf

Een stamrecht BV opheffen

Wilt u de jaarlijkse kosten die een stamrecht BV met zich meebrengt vermijden, maar hebt u geen zin in al het gedoe dat bij het liquideren van de constructie komt kijken? Dan kunnen wij u bij Opheffen-bv.nl waarschijnlijk van dienst zijn. Uw stamrecht BV hoeft daarvoor maar aan twee voorwaarden te voldoen zijn: hij moet leeg en inactief zijn, en er moeten ook in de toekomst geen activiteiten meer gepland staan op naam van de vennootschap. Voldoet u aan die voorwaarden, dan kunnen wij uw stamrecht BV opheffen!

De voordelen van Opheffen-bv.nl

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe de liquidatie van BV’s in zijn werk gaat en zijn we in staat om deze procedure razendsnel en tegen de laagste prijzen in gang te zetten. Onze service kan al binnen 24 uur in werking treden, tegen de vaste prijs van slechts 289,- (excl. btw)! Een stamrecht BV opheffen wordt op die manier een fluitje van een cent.

Bent u geïnteresseerd in onze service, of hebt u nog verdere vragen over de mogelijkheden die wij leveren? Neemt u dan gerust contact met ons op via het bovenstaande contactformulier.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

 • All-in Prijzen
  een online turboliquidatie vanaf € 289,-
 • Binnen 24 uur van start
  Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
 • Specialist in BV’s opheffen
  Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.