Onderneming opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Onderneming opheffen

Een onderneming opheffen doet u niet zomaar. Het kan zijn dat u jarenlang actief was met uw onderneming, en dat u echt een periode in uw leven afsluit. Het komt ook voor dat de BV nooit gebruik is en dat u de onderneming daarom wilt opheffen. Wij leggen uit hoe u een onderneming kunt opheffen! U heeft daar namelijk geen advocaat of notaris voor nodig.
Opheffen-bv.nl legt uit hoe u snel en eenvoudig uw besloten vennootschap kunt opheffen.

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

Wat houdt een onderneming opheffen in?

Als u een onderneming heeft maar u gebruikt deze niet, dan kost deze u wel geld. Ook bent u tijd kwijt aan het bijhouden van de administratie. Bent u niet van plan om de onderneming te gaan gebruiken, dan kunt u besluiten om de onderneming op te heffen. Wij leggen u uit hoe het opheffen van een onderneming in zijn werk gaat.

Een onderneming turboliquideren – Waar moet u rekening mee houden?

Een onderneming turboliquideren betekent dat u de onderneming direct opheft en ontbindt. Voor turboliquidatie is het wel belangrijk dat de onderneming leeg is: dit houdt in dat er geen baten en lasten zijn. Als er een schuldeiser is dan kan deze de turboliquidatie terugdraaien. Hieronder leggen wij uit waar u op let om vast te stellen of u de onderneming kunt turboliquideren.

Activa

De eerste stap voor het opheffen van de onderneming is nagaan of er nog vermogen is. Dat kan inventaris of onroerend goed zijn. Voordat u de onderneming kunt opheffen, moet u het vermogen verkopen.

Passiva

Daarna onderzoekt u of er schulden (passiva) zijn. Hierbij is iedere vordering van belang: of het nu gaat om een grote belastingschuld of de kosten voor het gebruik van een domeinnaam. Pas als de schulden zijn betaald (of kwijtgescholden) kunt u uw onderneming opheffen.

Werknemers

Een onderneming kunt u pas opheffen als er geen medewerkers meer in dienst zijn. Heeft u nog medewerkers in dienst, dan moet u eerst de arbeidscontracten beëindigen voordat u over kunt gaat tot turboliquidatie.

Zijn er certificaten

Voordat u de onderneming mag opheffen, moet u nagaan of er certificaten zijn waaraan vergaderrecht is verbonden zijn uitgegeven. In dat geval kunt u niet direct overgaan tot opheffen van de onderneming.

Verpanding

Als er pandrecht op aandelen is gevestigd dan moet u eerst dit pandrecht opheffen of beëindigen voordat u over kunt gaan tot het opheffen van de onderneming.

Vruchtgebruik

Rust er vruchtgebruik op de aandelen, dan dient de vruchtgebruiker toestemming te geven voor het opheffen van de onderneming.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Naast bovenstaande onderwerpen zijn er andere zaken waar u rekening mee dient te houden als u de onderneming opheft. Het kan zijn dat er lopende contracten zijn voor het internet, gas, water en licht. Heeft u een pensioenrecht BV of stamrecht BV, dan gelden er speciale regels voor het opheffen.

Liquidatie uitbesteden

Wilt u uw onderneming opheffen maar laat u dit liever doen? Dat kan! Binnen 24 uur wordt het proces gestart tegen de voordeligste vaste tarieven. Opheffen-bv.nl helpt dagelijks bij het opheffen van ondernemingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of start de intake direct.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

  • All-in Prijzen
    een online turboliquidatie vanaf € 289,-
  • Binnen 24 uur van start
    Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
  • Specialist in BV’s opheffen
    Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.