Lege BV Opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Lege BV opheffen?

Een lege BV is meestal een BV die nooit is gebruikt of waar niets meer mee wordt gedaan. Er is sprake van een lege BV als er geen baten en schulden zijn. Zijn er wel baten of schulden, dan is de BV niet leeg. U kunt een lege BV het beste opheffen! Wij leggen uit wat de voordelen zijn en begeleiden u van A tot Z in de liquidatie.

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

Een lege BV opheffen

Een lege BV kost tijd, zo bent u verplicht om een jaarrekening op te maken en deze dient u ook te deponeren. Als u niets met een BV doet of van plan bent dan kunt u besluiten om de lege BV op te heffen. Het is wel belangrijk om te controleren of de BV echt leeg is voordat u overgaat tot het opheffen van de BV.

Een lege BV turboliquideren – Waar moet je rekening mee houden?

Als er geen omzet is en als er geen schulden zijn, dan kunt u een lege BV direct opheffen en ontbinden. Dit is een turboliquidatie. Wel is het belangrijk dat de BV echt leeg is, dat er geen verplichtingen meer zijn. Een turboliquidatie kan namelijk door iedere schuldeiser worden teruggedraaid.

Activa

Als blijkt dat de BV nog bezittingen als inventaris of machines heeft, dan moeten deze eerst worden verkocht voordat u kunt overgaan tot opheffen van de BV.

Passiva

Ook dient u na te gaan of er nog schulden zijn. Bijvoorbeeld een schuld aan de belastingdienst. Deze dienen eerst te worden betaald of kwijtgescholden voordat u de BV kunt opheffen en ontbinden.

Werknemers

Heeft u werknemers in dienst? Dan kunt u de BV pas opheffen als de arbeidsovereenkomsten zijn beëindigd of als er een regeling is getroffen met de werknemers.

Zijn er certificaten

In het geval dat er certificaten zijn uitgegeven waaraan vergaderrecht is verbonden, kunt u niet zomaar overgaan tot opheffen van de BV.

Verpanding

Wilt u een BV opheffen, dan is het noodzakelijk dat het pandrecht op aandelen wordt opgeheven of beëindigd.

Vruchtgebruik

Een BV kunt u niet zomaar opheffen als er vruchtgebruik rust op de aandelen. U heeft dan eerst toestemming nodig van de vruchtgebruiker.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Wilt u een lege BV opheffen, ga dan ook na of er lopende contracten zijn voor gas en internet. Is er ook nog een pensioen BV of een stamrecht BV, dan gelden daar speciale regels voor.

Liquidatie uitbesteden

Een lege BV opheffen hoeft niet lang te duren. Opheffen-bv.nl helpt u graag bij het ontbinden en opheffen. Neem direct contact op!

De voordelen van Opheffen-bv.nl

  • All-in Prijzen
    een online turboliquidatie vanaf € 289,-
  • Binnen 24 uur van start
    Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
  • Specialist in BV’s opheffen
    Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.