Holding Liquideren

Eenvoudig een holding liquideren zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Holding Liquideren Uitbesteden?

Overweegt u de liquidatie van uw holding? Hier hebben we de belangrijkste stappen op een rij gezet die u moet volgen voor een soepele en wettelijk correcte afhandeling. Als u liever assistentie wilt bij dit proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of het contactformulier op onze website. Is uw holding leeg? Dan bieden we ook de optie van een snelle online liquidatie.

Belangrijk! Voordat u begint aan de snelle online liquidatie, zorg ervoor dat de activa-zijde van uw holding leeg is voordat u overgaat tot liquideren. Als er na de liquidatie nog aandelen of andere activa in de holding zitten dan kan het heropenen van de BV een kostbare aangelegenheid zijn.

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

De Holding Liquideren

Wanneer u besluit om uw holding te ontbinden, is het essentieel om te beginnen met de oprichtingsakte. Hiermee kunt u de aandeelhouders van de holding identificeren.
Ook is het verstandig om een uittreksel bij de Kamer van Koophandel te donwloaden. Daar staan de bestuurders in vermeld. De aandeelhouders en de bestuurders van de holding hebben de bevoegdheid om de holding te liquideren. Dit kan plaatsvinden tijdens een aandeelhoudersvergadering, maar dit is niet altijd vereist en kan ook buiten vergaderig plaatsvinden.

Liquideren van de Holding – Waar u op moet letten

Als u de holding wilt liquideren is het belangrijk dat er geen lopende rechtszaken zijn. Daarnaast heeft u meerdere mogelijkheden:

 1. Zijn er geen bezittingen en geen schulden, dan kunt u de holding turboliquideren. In dat geval is de BV direct ontbonden;
 2. Er zijn wel bezittingen, geen schulden, dan kunt u de activa uitkeren en daarna turboliquideren;
 3. Er zijn meer bezittingen dan er schulden zijn, in dit geval kunt u liquideren;
 4. Er zijn te weinig bezittingen om de schulden te dekken; in dat geval kunt u een liquidatie buiten faillissement uitvoeren, of een faillissement aanvragen.

Kortom, afhankelijk van de status van de balans kunt u bepalen welke weg u kun nemen. Gaat u liquideren, lees dan verder of vraag ons om hulp.

Een holding liquideren, hoe doe je dat?

Als u overweegt uw holding te ontbinden middels een reguliere liquidatie, dan zijn er enkele belangrijke stappen die u moet volgen:

1. Opstellen van een Liquidatiebalans

Begin met het opstellen van een gedetailleerde liquidatiebalans, waarin alle activa en passiva van de holding worden vermeld.

2. Liquidatiebalans deponeren

De opgestelde liquidatiebalans moet worden gedeponeerd bij de relevante autoriteiten, in dit geval bij de Kamer van Koophandel.

3. De holding aanmelden bij de Kamer van Koophandel als zijnde in liquidatie

De holding moet officieel worden aangemeld bij de Kamer van Koophandel als zijnde in liquidatie.

4. Advertentie in de krant

Het is vereist om een advertentie in een landelijke krant te plaatsen om mogelijke schuldeisers op de hoogte te stellen van de liquidatie.

5. Twee maanden wachten

Na het plaatsen van de advertentie moet u een wachttijd van twee maanden in acht nemen, gedurende welke schuldeisers bezwaar kunnen maken bij de rechtbank.

6. Aanvragen van een verklaring van KVK deponering van de rekening en verantwoording, evenals het plan van verdeling

Na de wachttijd moet u de Kamer van Koophandel verzoeken om een verklaring van deponering van de rekening en verantwoording, evenals het plan van verdeling.

7. Aanvragen van een akte van non-verzet bij de rechtbank

Als er binnen de wachttijd geen bezwaar wordt ingediend, kunt u bij de rechtbank een akte van non-verzet aanvragen, wat betekent dat er geen bezwaar is tegen de liquidatie.

8. Uitschrijven uit het Handelsregister

Nadat alle bovenstaande stappen zijn voltooid en er geen juridische belemmeringen zijn, kunt u de verenging officieel uitschrijven uit het handelsregister.

Andere Overwegingen

Als u een holding liquideert, controleer dan of er lopende contracten zijn, zoals een telefoonabonnement, internetverbinding en domeinnamen.
Als u een stamrecht BV of een pensioen BV heeft, gelden daar speciale fiscale regels voor, hier dient u eigenlijk altijd fiscaal advies voor in te winnen.

Liquidatie Holding Uitbesteden

Het liquideren van een holding BV is geen alledaagse taak. Om het overzichtelijk te houden, kunt u de liquidatie aan ons uitbesteden via opheffen-bv.nl. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontbinden en liquideren van holdings.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

 • All-in Prijzen
  een online turboliquidatie vanaf € 289,-
 • Binnen 24 uur van start
  Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
 • Specialist in BV’s opheffen
  Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.