Coöperatie opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Coöperatie Opheffen

Het opheffen van een coöperatie betekent voor de meeste ondernemers het einde van een lange zakelijke relatie. De coöperatie wordt gezien als een speciaal rechtspersoon in de vorm van een vereniging die twee of meer ondernemers verbindt. Binnen een coöperatie zijn de zakelijke belangen van alle leden vastgelegd. dit kan variëren van het gezamenlijk inkopen van goederen tot de verkoop van diensten en producten. Mocht de coöperatie winst maken, dan is dit ook vastgelegd in de statuten van de coöperatie.

Wist je dat 89% van onze klanten online hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag van € 249,-

Snelle Voordelige Service

Het opheffen van een coöperatie hoeft helemaal geen vermoeiende en lang slepend proces te zijn. Ook hoeft dit niet gepaard te gaan met hoge notariskosten of ingewikkelde gesprekken. De experts van opheffen-bv.nl helpen u graag tegen een voordelig vast bedrag met het opheffen van uw coöperatie.

Een coöperatie opheffen kan op verschillende manieren geschieden. Zitten er geen schulden meer in de coöperatie dan kan men kiezen voor een turboliquidatie. Zitten er nog wel schulden in de coöperatie dan praten we over een liquidatie.

De turboliquidatie

Een turboliquidatie wordt gebruikt om een rechtspersoon op een snelle manier juridisch correct op te heffen. Dit proces wordt niet alleen gebruikt voor coöperaties maar wordt ook ingezet voor een besloten vennootschap, stichting of andere vormen van een vereniging.

U kunt een coöperatie alleen opheffen middels een turboliquidatie als de liquidatiebalans op nul staat. dit betekent dat de coöperatie geen schuldeisers meer heeft en er geen bezittingen meer op de balans staan. Als dit het geval is kan men in de algemene vergadering van de vereniging besluitend de activiteiten van de coöperatie te stoppen. Door een dergelijk besluit wordt de coöperatie per de aangegeven ontbonden en houdt deze op te bestaan.

Coöperatie Liquideren

Een coöperatie liquideren behelst meer stappen. Wanneer een coöperatie middels een regulier liquidatie ontbonden moet worden betekent dit meestal dat er nog schulden aanwezig zijn. Wij raden altijd aan om tot een overeenkomst te komen met de schuldeisers voordat er overgegaan wordt tot het liquidatieproces. Als dit eenmaal in gang is gezet wordt de liquidatiebalans ter inzage bij de Kamer van Koophandel gelegd voor een periode van twee maanden. In deze periode hebben eventuele (onbekende) schuldeisers de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen bij de rechtbank. Als dit binnen de periode van twee maanden niet gebeurt kan er overgegaan worden tot het ontbinden van de coöperatie. de coöperatieve vereniging houdt dan per de aangegeven datum op te bestaan.

Opheffen Coöperatie Kosten

Wilt u een Coöperatie opheffen en bent u op zoek naar een voordelige manier om dit te doen?
hebt u geen zin in hoge notariskosten? neem dan contact op met Legal Joe. Bij ons kunt u uw Coöperatie opheffen tegen een vaste lage prijs. Wij ontbinden uw coöperatie al vanaf € 249 exclusief btw mits er geen andere juridische documenten nodig zijn om de ontbinding tot stand te laten komen. Wij bieden u 100% garantie op het opheffen van uw coöperatie. Lukt het ons niet, dan krijg u uw geld terug.

Uw Coöperatieve Vereniging Ontbinden – onze zorg

Wilt u uw Coöperatieve Vereniging ontbinden maar heeft u geen tijd om alles uit te zoeken of heeft u geen idee wat u moet doen? Dan biedt Legal Joe uitkomst. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het opheffen en liquideren van alle soorten rechtspersonen. Hebt u interesse in onze diensten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

  • All-in Prijzen
    een online turboliquidatie kost € 249,-
  • Binnen 24 uur van start
    Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
  • Specialist in BV’s opheffen
    Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Wij helpen u graag

Maak een afspraak

Of laat je gegevens achter via onderstaand formulier, wij nemen vervolgens contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.