Beheer BV opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Beheer BV opheffen?

Een beheer BV biedt allerlei voordelen, maar als u de beheer BV niet meer gebruikt dan is deze enkel een last. Een BV kost u geld en tijd, want er zijn een aantal verplichtingen verbonden aan een BV. U kunt de BV opheffen, zodat u er niet langer voor hoeft te betalen. Wij leggen uit hoe u dat doet.

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

Wat is een beheer BV

Een beheer BV, ook wel een holding BV genoemd, zorgt vaak voor het afdekken van risico. Het gaat meestal om een BV die aandelen voor een werk-BV houdt. Een werk-BV loopt risico op faillissement en dan loopt u kans om alles kwijt te raken wat u heeft opgebouwd. Om onroerend goed of opgebouwd pensioen tegen een faillissement te beschermen, kunt u een beheer BV oprichten. Soms blijkt in de praktijk dat u de beheer BV niet gebruikt. Dan is het wellicht voordelig om deze op te heffen.

Een beheer BV opheffen

Als u de beheer BV niet gebruikt, kunt u deze opheffen. Het opheffen van de beheer BV scheelt u geld. U hoeft niet langer een jaarrekening te deponeren. U kunt een BV pas opheffen als deze leeg is.

Een beheer BV turboliquideren – Waar dien je rekening mee te houden?

Als u een BV wilt opheffen en ontbinden is turboliquidatie de makkelijkste manier. Een turboliquidatie kan direct, er is geen wachttermijn. Er is wel een nadeel: als er wel een schuldeiser is, kan deze de turboliquidatie ongedaan maken. Het maakt dan niet uit hoe groot de schuld is. Daarom is het belangrijk om goed te controleren of de beheer BV echt leeg is.

Activa

Om te controleren of de BV leeg is, bekijkt u eerst of er nog vermogen zit in de BV. Bijvoorbeeld pensioengelden of ontroerend goed. U kunt de beheer B.V. pas opheffen als er geen vermogen meer aanwezig is in de beheer BV.

Passiva

Ga ook na of er schulden zijn. Dit lijkt wellicht niet evident, maar ook voor een beheer BV maakt u kosten. U betaalt bijvoorbeeld de accountant, en ook naar de Belastingdienst heeft u verplichtingen. Controleer of alle rekeningen zijn betaald voordat u overgaat tot het opheffen van de BV.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Als u de beheer BV wilt opheffen is het belangrijk dat u nagaat of er andere verplichtingen en overeenkomsten zijn gesloten door de BV. Zorg ervoor dat alle contracten zijn opgezegd voordat u de BV opheft.

Liquidatie uitbesteden

Een beheer BV opheffen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er komt wel wat bij komen. Opheffen-bv heeft zich gespecialiseerd in het opheffen en ontbinden van BV’s. Wij helpen u er graag bij, neem daarvoor contact met ons op.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

  • All-in Prijzen
    een online turboliquidatie vanaf € 289,-
  • Binnen 24 uur van start
    Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
  • Specialist in BV’s opheffen
    Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.