Bedrijf opheffen

Eenvoudig opheffen zonder tussenkomst van een notaris

  beoordeeld met een 9.4 op Google reviews

Bedrijf opheffen

U wilt een bedrijf opheffen maar u weet niet hoe dat werkt. Of u hebt er de tijd niet voor en u wilt het laten doen. Wij leggen u uit wat er komt kijken bij het opheffen van een bedrijf. Wilt u uw bedrijf opheffen en heeft u vragen? Neem contact met ons op voor een gratis telefonische analyse met een van onze juristen.

Wist je dat 89% van onze klanten direct hun BV kunnen opheffen?

Met behulp van onze digitale service hef je zelfstandig je BV op voor een vast bedrag vanaf € 289

Hoe werkt een bedrijf opheffen?

Als u een bedrijf heeft, dan komen daar een aantal verplichtingen bij kijken. Ook als u weinig of niets met uw bedrijf doet. Een van deze verplichtingen is de jaarrekening. Deze opmaken, vaststellen en deponeren kost geld en tijd. Doet u verder niets met uw bedrijf, dan is het wellicht verstandig om uw bedrijf of te heffen. Het opheffen van een bedrijf hoeft niet via een notaris of advocaat te gaan.

Wij leggen uit hoe het opheffen in zijn werk gaat! Wilt u het opheffen liever niet zelf doen of heeft u vragen over het bedrijf opheffen, dan kunt u ons een bericht sturen.

Een bedrijf turboliquideren: waar houd je rekening mee?

Als u het bedrijf direct wilt opheffen en ontbinden, dan kunt u het best voor turboliquideren van het bedrijf kiezen. Voorwaarde voor deze vorm van opheffen is dat het bedrijf leeg is, wat betekent dat er geen vermogen of schulden zijn. Mocht er op een later moment een schuldeiser komen, dan kan deze de turboliquidatie terugdraaien. Op welke factoren u let als u over wilt gaan tot turboliquidatie van uw bedrijf, leggen wij hieronder uit.

Activa

Als u uw bedrijf wilt opheffen, dan dient u na te gaan of er nog activa zijn. Activa zijn onder andere debiteuren, nog te ontvangen btw van de Belastingdienst en saldi op de bankrekening. U kunt het bedrijf pas opheffen als er geen activa meer zijn.

Passiva

Naast de activa bekijkt u ook of er nog passiva zijn. De passiva zijn de schulden die uw bedrijf heeft, bijvoorbeeld in de vorm van een lening of een belastingschuld. U kunt uw onderneming pas opheffen als de schulden zijn betaald of kwijtgescholden.

Werknemers

Een bedrijf opheffen door middel van turboliquidatie kan pas als er geen werknemers meer in dienst zijn. Heeft u nog werknemers? Dan maakt u eerst afspraken met hen over het beëindigen van het dienstverband.

Zijn er certificaten

Heeft u certificaten uitgegeven waaraan een vergaderrecht is verbonden, dan kunt u niet direct uw bedrijf opheffen.

Verpanding

Voordat u uw bedrijf kunt opheffen dient u de gevestigde pandrechten op aandelen op te heffen of te beëindigen

Vruchtgebruik

Als er vruchtgebruik rust op de aandelen, dan dient de vruchtgebruiker toestemming te geven voor het opheffen van het bedrijf.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Voor het opheffen van een bedrijf zijn er nog meer zaken waar u naar moet kijken. Dit gaat onder andere om lopende contracten als het huurcontract, gas, water en licht en het internet. Als u een pensioenrecht BV of stamrecht BV heeft, dan gelden er speciale regels voor het opheffen.

Liquidatie uitbesteden

Bij Opheffen-BV bent u aan het juiste adres als u uw bedrijf wilt opheffen. Wij begeleiden u totdat uw bedrijf is opgeheven. Wij nemen het werk bij u uit handen en u hoeft alleen nog maar uw handtekening te zetten. Het ontbindingsproces kunnen wij binnen een dag al starten! Neem daarvoor direct contact met ons op.

De voordelen van Opheffen-bv.nl

  • All-in Prijzen
    een online turboliquidatie vanaf € 289,-
  • Binnen 24 uur van start
    Opheffen BV.nl kan het ontbindingsproces binnen een dag starten
  • Specialist in BV’s opheffen
    Meer dan dan 10 jaar ervaring in juridische dienstverlening

Hulp nodig bij het opheffen van uw B.V.?

Maak een afspraak en wij bellen u op het door u gekozen tijdstip.